Farmasi si Margo

Cosmetice de calitate

1.Cum ne demachiem ochii?

Fardarea ochilor este astazi foarte la moda dar trebuie ca seara sa-i curatim folosind un demachiant special, care sa indeparteze impuritatile si fardul, fara sa-l intinda, hranind in acelasi timp epiderma.

Indepartarea rimelului se face folosind un tampon de vata umezit cu putina apa si peste care se toarna demachiantul. Demachierea ochilor se executa prin miscari de sus in jos. Daca genele sint puternic rimelate, peste pleoapa inferioara se pune o bucatica de vata umezita. Rimelul va fi scos pe aceasta vata. Dupa demachiere, ochii se vor sterge cu o infuzie de musetelsau de albastrele, iar portiunea din jurul lor se va unge cu o crema hranitoare, aplicata usor, fara a intinde pielea. Aplicarea cremei se va face de la radacina nasului inspre coltul exterior al ochiului prin tapotari usoare. O demachiere simpla si eficace se realizeaza cu ulei de parafina sau de ricin.

2.Ochelarii de soare

In cadrul masurilor preventive, urmarind apararea vederii de influenta prea puternica a razelor solare, lumina prea puternica obosind ochii, am considerat necesar a prezenta in mod deosebit problema ochelarilor de soare, care trebuie sa depaseasca exigentele modei si sa priveasca numai aspectele legate de sanatate.

A purta ochelari de soare este o masura de protectie absolut necesara. Ochelarii trebuie sa aiba o calitate superioara a sticlei, care sa absoarba radiatiile nocive si sa nu dauneze ochilor. Culoarea sticlelor are o importanta’deosebita. Se pare ca verdele este culoarea cea mai protectoare, recomandindu-se in orice caz evitarea culorilor rosietice, violete sau mov. Rama sa fie in concordanta cu forma obrazului si nu cu moda; forma si culoarea ochilor trebuie sa echilibreze linia fetei, sa-i accentueze calitatile si sa-i micsoreze defectele.

3.Ramele de ochelari in armonie cu forma obrazului

  • — Daca obrazul este prelung se recomanda o rama cu colturile indreptate spre timple si a carei montura va depasi pometii
  • — Daca obrazul este rotund, sub forma unui mar, se recomanda ochelari cu montura patrata
  • — Daca obrazul este de forma triunghiulara, cu partea ascutita la baza veti alege o montura fina, discreta
  • — Daca aveti un obraz de sportiva ochelarii vor fi largi cu montura marc care va urca spre timple
  • — Daca obrazul este patrat, cu maxilare puternice, montura va fi dreapta sus si rotunjita in partea de jos
  • —- Daca obrazul este oval orice fantezie este permisa fara insa a depasi o anumita limita pentru a nu dauna aspectului obrazului

Culoarea ramelor se poate alege in concordanta cu cea a ochilor, a parului, a pielii. Desigur ca recomandarile ce le facem nu sint universal valabile, existind destule particularitati ale fiecaruia dintre noi in materie de sensibilitate fata de contrastele de lumina si culori. Depinde de gust, uneori si de personalitatea fiecaruia.

Daca sunteti mioapa sau presbita nu ezitati sa purtati ochelari; ei nu dezavantajeaza figura in cazul in care montura lor incadreaza bine obrazul, dimpotriva accentueaza personalitatea.

Alegeti pentru exterior lentile colorate care va protejeaza si va odihnesc ochii.

Dupa 40 de ani, ochelarii de vedere devin un imperativ, de care nu ne putem lipsi, oricit de complexati am fi. Aminarea purtarii lor este in dauna sanatatii noastre, afectind in primul rind aspectul estetic prin formarea ridurilor. Daca totusi exista reticente in a purta ochelarii de vedere care va sint absolut necesari, tehnica moderna a creat lentilele de contact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *