Farmasi si Margo

Cosmetice de calitate

Aplicarea fardului de pleoape
si a conturului de ochi

Fondul de pleoape se aplica, de regula, cu ajutorul unei pensule speciale, mai inchis spre marginea pleoapei si estompindu-se pe pleoapa, din ce in ce mai deschis, pentru ca in marginea de sus a pleoapei, pina la sprinceana, tonurile sa se apropie de alb.

Conturul ochilor se face subliniind, cu creionul der- matograf, marginea pleoapei dinspre gene. Conturul ochilor se executa si cu tus special, care prezinta unele avantaje fata de creionul dermatograf, in sensul ca rezista mai mult, nu se sterge, nu se intinde ; bineinteles ca si tusul trebuie sa fie de o calitate superioara, spre a oferi aceste avantaje.

Aplicarea genelor false

Genele false le veti aplica inainte de machiajul ochilor. inainte de aplicarea genelor false, pleoapele vor fi sterse cu o lotiune detergenta, in scopul indepartarii eventualelor urme de fond.

Aplicarea genelor false se face in felul urmator : asezata in fata oglinzii, veti lua una din gene si, cu ajutorul unui bat de chibrit, veti lua putina solutie de lipit din flaconul sau tubuletul trusei in care se afla genele si o veti intinde pe marginea inferioara a genelor false. Tinind ochiul inchis, dar relaxat, si privind in oglinda cu celalalt ochi, aplicati geana falsa pe pleoapa superioara, exact la radacina genei naturale, care in acest fel a fost acoperita complet, iar geana falsa pare naturala. La fel se procedeaza si la aplicarea celei de-a doua gene. Se preseaza foarte usor pe toata lungimea lor, ca sa se prinda bine de pleoapa. Dupa uscarea solutiei, aplicati rimelul atit pe genele false, cit si pe cele naturale.

Se poate aplica apoi fardul de pleoape ; dupa aceea creionul dermatograf sau tusul de ochi, iar la urma rimelul, care se prezinta sub trei forme :

O pasta compacta care se aplica prin intermediul periutei umezite (periuta insoteste produsul) .

  • Spirala cu peri.
  • Spirala metalica.

Aplicarea rujului de buze

Un ruj este de buna calitate daca intruneste urmatoarele conditii :

  • — Sa fie de consistenta potrivita
  • — Sa nu unga prea putin
  • — Sa cedeze colorantul la cea mai usoara atingere a lui de buze, fara sa irite
  • — Sa fie inofensiv
  • — Sa coloreze buzele in mod uniform
  • — Sa nu se stearga usor
  • — Sa aiba un miros si gust placut

La aplicarea rujului, buzele trebuie sa fie uscate si putin pudrate.

Creionul-contur va servi la desenarea conturului buzelor, care, in cazul machiajului simplu, va respecta forma naturala. Conturarea se va face de la comisura gurii spre mijloc, cu mare atentie. Daca se intimpla sa scape creionul-contur si sa minjeasca pe alaturi sau sa gresim la conturare, vom sterge imediat devierea cu un bAt de chibrit avind capatul infasurat cu vata si inmuiat. in demachiant.

Se trece la rujarea propriu-zisa incepind cu buza superioara, prin colorarea buzelor in interiorul conturului. Rujul trebuie sa fie intins bine, dar stratul sa nu fie prea transparent ; apoi se va aplica peste el lacul de buze, care da stralucire. in machiajul de seara se folosesc rujuri in culori mai vii, dar ziua este indicat ca rujul sa fie cit mai apropiat ca nuanta de culoarea naturala a buzelor.

Machiajul corector — estomparea imperfectiunilor si scoaterea in evidenfa a trasaturilor frumoase

Inainte de a trece la tehnica machiajului corector vom face un scurt studiu asupra proeminentelor si scobiturilor scheletului facial care prezinta importanta pentru machiajul corector. Ne oprim numai la structura oaselor fetei, intrucit ne intereseaza proeminentele si scobiturile acesteia. Cunoasterea anatomica a proeminentelor si scobiturilor scheletului facial ne vor ajuta sa aplicam corect si estetic machiajul.

Ne intereseaza cinci proeminente :

  • Osul frontal, cu bosele si arcadele
  • Osul molar
  • Osul nazal
  • Maxilarul inferior
  • Proeminentele maxilarului inferior (a barbiei)

Ne intereseaza cele sase scobituri :

  • — Doua temporale
  • — Doua oculare (orbitele)
  • — Doua malare — situate intre osul malar si maxilarul inferior.

Relieful fetei depinde, intr-o masura destul de mare, de felul in care sint asezate proeminentele si scobiturile si de forma lor. Un schelet facial alcatuit armonios, este scheletul fetei ovale — idealul frumusetii feminine de-a lungul veacurilor. Fericitele fapturi din aceasta categorie aplica numai machiajul simplu. Diversele proeminente si scobituri, iesind in evidenta, dau nastere celorlalte forme ale fetei, care necesita aplicarea machiajului corector.

Prin machiajul corector e bine sa ne apropiem cat mai mult de forma de fata ovala.Prin autostudierea fetei dumneavoastra, despre care am vorbit in capitolul precedent, se considera ca ati reusit sa cunoasteti caracteristicile fiecarei parti a fetei si ce anume corectari aveti de facut, pentru ca fata dumneavoastra sa aiba un aspect cit mai frumos si mai apropiat de idealul frumusetii feminine, dar, in acelasi timp, sa-si pastreze personalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *