Farmasi si Margo

Cosmetice de calitate

Primavara

Trecerea de la iarna la primavara impune o cura de prospetime, necesara pentru pastrarea sanatatii si frumusetii. Odata cu venirea primaverii, pe tenul neglijat in timpul iernii apar o serie de defecte. Culoarea tenului — datorita alimentatiei lipsita de vitamine devine mai stearsa, pot aparea iritatii ale pielii, unele alergii, care nu sint de durata, nu sint grave, dar sint neplacute.
Trebuie sa ne prelungim orele de somn, culcindu-ne mai devreme, deoarece, somnul este un mijloc bun si eficace pentru a ne reda in mare masura buna dispozitie si optimismul.
Exercitiile de gimnastica vor fi facute pe cit posibil in aer liber, efectuind miscari usoare, care sa nu oboseasca, dar care in schimb sint folositoare indepartind stratul suplimentar de grasime depus in timpul iernii. Exercitiile de gimnastica vor fi urmate de un dus caldut la inceput, apoi mai rece. Pentru activarea circulatiei sanguine, inainte sau dupa dus, pielea va fi frictionata cu un prosop uscat sau cu o manusa speciala.


Plimbarile pe jos sint absolut necesare.

Nu trebuie evitate plimbarile prin ploaie, caci ele tonifica pielea, constituind un adevarat dus natural care da tenului umezeala atit de necesara: pielea apare mai irigata cu singe, mai supla si mai catifelata.
Primavara este anotimpul in care apar legumele si fructele, bogate in vitamine si celuloza, aceasta din urma contribuind la imbunatatirea activitatii intestinale ce a avut de suferit ca urmare a vietii sedentare din timpul iernii.

TIPS&TRICKS PRIMAVARA

  • Legumele si fructele proaspete contin si acizi organici, capabili de a excita secretia sucului gastric si intestinal, stimulind pofta de rnincare si usurind digestia. Ele sint printre produsele cele mai bogate in apa, contin foarte putine substante energetice (fara lipide, urme de protide, putine glucide) astfel ca aportul caloric al acestora este aproape neglijabil si poate ajuta la pastrarea siluetei. Legumele verzi constituie un aliment bogat in saruri minerale si vitamine. Ele contin potasiu care ajuta organismul la restabilirea echilibrului acido-bazic, imbogatesc rezerva alcalina si compenseaza excesul aciditatii din alimentatie, exercitind totodata o actiune tonifianta la nivelul muschilor. Fierul, atit de necesar organismului, este continut in patrunjel, salata verde, ridichi, sfecla etc.
    in consecinta, alimentatia de sezon va fi cit mai bogata in legume si fructe, acestea avind o influenta deosebita asupra sanatatii pielii. Odata cu sosirea primaverii, unele persoane sufera de transpiratie abundenta, ceea ce releva o stare fiziologica necorespunzatoare. in acest caz se recomanda un regim alimentar fara grasimi, evitind pe cit posibil bauturile prea reci. Dusurile de dimineata, baia, sau cel putin un dus seara, frictiuni ale corpului cu apa de toaleta putin alcoolizata si aplicarea unui deodorant, vor indeparta in mare parte acest neajuns. Daca se constata ca imbracamintea din fire sintetice impiedica transpiratia, ea va fi inlocuita cu imbracaminte din bumbac.
  • Pentru a combate transpiratia excesiva, putem folosi frunzele de nuc sau de salvie, din care vom prepara un ceai si din care vom bea zilnic 1—2 pahare. Frunzele de nuc le putem folosi si la baie, ele fortificind organismul si diminuind transpiratia.
    in cazul aparitiei pistruilor si petelor se recomanda folosirea unei infuzii de flori de soc, sau sucul de lamiie.
  • Preventiv, se pot folosi cremele antisolare, iar in cazul cind ele au aparut totusi, vom folosi cremele contra petelor si pistruilor. Punctele negre se vor- stoarce dupa ce in prealabil am facut o baie de abur, apoi se va aplica o masca emolienta. Deoarece pielea uscata este cea care sufera mai mult pe linga produsele contra pistruilor si petelor, se recomanda o crema revitalizanta.
  • Pentru inviorarea pielii, se pot aplica comprese caldute urmate de o compresa rece. Pielea fiind inca umeda, ii vom aplica o crema hranitoare,, tapotind usor cu pulpele degetelor.
  • Tenul uscat si sensibil, lipsit de suplete, va fi sters dimineata si seara cu lapte demachiant, dupa care vom clati fata cu infuzie de tei sau musetel si vorn aplica, prin masaj usor o crema hranitoare, care va contine si vit. A. Se recomanda sa se bea zilnic o jumatate pahar de zeama de morcovi.
  • Tenul gras va fi spalat o data pe zi cu un sapun special continind vitamina F.
  • Cearcanele de la ochi, urmare a oboselii si surmenajului, le putem atenua prin aplicare de comprese cu infuzie de tei, albastrele etc.
    in cazul ridurilor accentuate, vom folosi laptisor de matca, sub forma de lotiuni sau masti.
  • Cremele si mastile nu sint suficiente pentru a da tenului prospetime, fapt pentru care se impune si o alimentatie bogata in vitamine si saruri minerale, respectarea orelor de somn si o cura de produse naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *