Farmasi si Margo

Cosmetice de calitate

Un vechi proverb englez spune: Politetea nu costa nimic si cumpara ori orice

 

Nu suntem singuri pe pamant!

Nu suntem singuri pe pamant! Traim intr-o comunitate. Indiferent de rasa sau de locul unde ne aflam, exista reguli universale de comportament in societate, care implica o tinuta morala si o prezenta fizica, in armonie cu mediul din jur, cu obiceiurile si regulile generale de convietuire, bazate pe respectul reciproc. Felul cum ne prezentam, cum vorbim, cum reactionam in toate imprejurarile, ne dezvaluie mentalitatea, educatia, cultura, caracterul nostru.

Inutil unii semeni se lupta sa capete un lustru superficial, pentru a da o valoare personalitatii lor, daca nu au autenticitate, daca fondul moral nu este cinstit, elevat, uman, fiindca adevarul iese la iveala, la cea mai mica manifestare contradictorie a evenimentelor, la primul impas.Trebuie sa fim naturale, dar nu o naturalete exprimata prin vulgaritate sau brutalitate, ci prin finete si „bun simt , despre care Goethe spunea ca este „geniul umanitati?.

Toate acestea se obtin prin comportament egal, civilizare rabdare, bunavointa, printr-un comportament, care pana la urma intra in firesc, in obicei, in manifestarea noastra de fiecare zi. Cu cat se incepe mai devreme, cu atat este mai valabil, mai bine, dar, niciodata nu este prea tarziu!

Generozitatea, voia buna, politetea, surisul, ne creaza prietenii

Generozitatea, voia buna, politetea, surisul, ne creaza prietenii, ne usureaza viata si ne indeparteaza, piedicile, alugindu-ne singuratatea, evitind fenomenul de izolare, de dezinteres, de devalorizare, pe care il au unii oameni lipsiti de tandretea si de caldura celor din: jur, aceasta datorindu-se „ermetismului”, agresivitatii sau unor vechi complexe, care-i fac posaci si, in aparenta, cu „tepi de arici”. In realitate ei sunt dornici sa comunice dar, fie din  timiditate fie din incapatinare sau din alte cauze psihice mai complexe, nu mai intra in fluxul viu al vietii si privesc prin grilajul propriei lor solitudini.

Exista totusi o solitudine a ganditorilor, a artistilor, a cercetatorilor, care este necesara pentru creatie. Ea este ca o „uitare a lumii”, pentru a patrunde mai adinc in tainele pline de neprevazut ale fenomenelor vietii.

Aceasta singuratate este de fapt o pauza pentru a absorbi mai intens „umanul” si sublimul, pentru a le reda in opere, intregind astfel afirmatia lui Honore de Balzac: „A uita, este marele secret al firilor tari si creatoare. A uita asemenea naturii care nu cunoaste trecutul, care reincepe neincetat tainele zamislirilor ei neobosite!” Trebuie sa stim sa uitam tot ceea ce ne-a durut mai mult, sau ceea ce am pierdut si nu se mai poate reintoarce, fiindca altfel raminem etern handicapati moral.

Viata este o continua reinoire

Viata este o continua reinoire, o surprinzatoare sursa de bucurii si de necazuri,, de greutati si facilitati, de incintari sau dezamagiri, realizari sau esecuri, dar nu trebuie sa ne axam pe aspectul sau negativ, sa-l retinem in memoria noastra cu prea multa persistenta, fiindca insasi consistenta acestor factori este trecatoare, in ritm cu pulsatia vietii. Totul este tranzitoriu, etern este doar Universul cu legile sale naturale, in perpetua miscare.In acest fel, nu mai privim ca o catastrofa tot ce ni se intimpla, cu toate contradictiile, ci invatam sa ne intarim in fata greutatilor si sa gasim cele mai bune solutii pentru a le rezolva.Astfel, vom fi increzatoare in fortele noastre, vom fi dinamice, operative, politicoase, surizatoare! In raporturile cu cei din jur, vom fi pline de bunavointa si discretie, cu o anumita toleranta pentru felul de a fi al altora, integrate intr-un comportament civilizat de tinuta civica.

Bunul simt ne obliga sa nu venim la serviciu in tinuta de bal

Bunul simt ne obliga sa nu venim la serviciu in tinuta de bal si nici la o inmormintare in costum de carnaval.Prin repetate porniri binevoitoare, umane si manifestari de factura superioara, devenim sincere cu noi insine si cu cei din jur si nu avem nevoie sa ne prefacem, sa fim in serviciul ipocriziei, care-si lasa lestul sau de amaraciune si dezgust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *