Farmasi si Margo

Cosmetice de calitate

Balzac spunea ca femeia Ia 30 de ani este in plenitudinea frumusetii sale. in principiu, acest punct de vedere este adevarat, pentru ca in jurul acestei virste frumusetii femeii i se adauga si alte elemente ale personalitatii sale, legate de experienta vietii si, in special, de munca de toate zilele in cadrul careia i se dezvolta aptitudinile.

La 30 de ani, femeia nu mai are dreptul sa se comporte ca o fetita dar nici sa se neglijeze, socotind ca o data devenita sotie ori mama, fizicul ei nu mai prezinta importanta.
De asemenea, nu-i mai este permisa nici un fel de neglijenta, incepind cu ingrijirile generale ale corpului si sfirsind cu cele ale obrazului. La aceasta virsta nu mai putem ramine indiferente daca parul este coafat sau nu, daca pielea a inceput sa se rideze etc.

Nu este suficient sa fim frumoase numai la diferite ocazii, ci trebuie sa cautam sa fim frumoase permanent, dimineata cind ne trezim, la prinz sau cind ne intoarcem de la lucru.
Daca pina acum nu ne-am gindit sa mergem la cosmeticiana, cel putin vom incepe curatirea fetei o data pe luna, in profunzime, pentru ca nu trebuie sa uitam, ca de la 30 de ani incepem sa ne pregatim frumusetea de mai tirziu.

 • Deseori, persoanelor cu tenurile mai sensibile sau celor care sint suferinda, incep sa le apara modificari in aspectul pielii care se deshidrateaza, scotind in evidenta ridurile. In asemenea cazuri, se impune, in functie de gravitatea modificarilor survenite, sa consultam medicul de specialitate sau cosmeticiana.
 • La 30 de ani, nu ne mai putem permite luxul de a ne culca nedemachiate. Daca tenul lasa de dorit, vom folosi o crema vitaminizata, solutii tonice, iar la 1—2 saptamini o masca hranitoare.
  Deoarece la 30 de ani cele mai multe femei au devenit gospodine in propria lor casa, nu exista nici o scuza de neglijare a mainilor. Cei care spun ca virsta unei femei se poate citi dupa miini nu gresesc. Procedati astfel ineit pielea miinilor saramina in continuare catifelata. Ingrijiti-vamiinile, ungeti-le dupa fiecare spalat, imbracati manusi ori de cite ori sinteti obligate sa mu- iati miinile in apa cu soda, detergenti etc.
 • Nu trebuie sa omitem nici felul in care ne imbracam. In alegerea pe care o facem, nu trebuie sa uitam ca rochiile de fetite nu ne avantajeaza, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne imbracam „batrineste”.Moda zilelor noastre favorizeaza femeia (indiferent daca adoptam linia dreapta, simpla sau cea modernista). In alegerea coloritului, vom renunta la combinatiile stridente, preferind coloritul intens, curat. Nu trebuie sa ocolim nici culorile alb sau negru, care pot fi purtate la virsta aceasta fara nici o rezerva.
  O mare importanta prezinta si accesoriile. Alegerea posetei, a pantofilor, a palariei, a margelelor nu trebuie facuta la nimereala, ci in concordanta cu restul imbracamintei, astfel incit armonia sa fie perfecta.
 • Totodata vom tine seama si de nuanta tenului, de culoarea parului si de celelalte elemente care pot influenta aspectul general.
  Fardarea va fi cit mai discreta, acest principiu fiind valabil pentru toate virstele. in scopul de a nu crea contraste nepotrivite, vom avea grija ca fardurile sa fie perfect armonizate si in concordanta cu imbracamintea.
  Deci, sa nu ne insusim din moda decat ceea ce este in concordanta cu tinuta, cu conformatia figurii, adica in concordanta cu intreaga noastra personalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *