Cum mergem?
Vom pasi pe virfuri, usor. Obiceiul de a calca pe tocuri este barbatesc si zdruncina corpul.
- Se va evita miscarea lasciva, sau mersul care zdruncina bustul. Coloana vertebrala va fi dreapta, tinuta demna, barbia inainte, miscarile vor fi in unghi, nu tepene.
- Se va face exercitiu acasa, pasind cu o greutate pe cap, in linie dreapta, care da tinuta si eleganta chiar celor mai simple si mai nepretentioase femei. Tarancile care vin la tirg cu cosul pe cap, plin, au o tinuta maiestuoasa.
- Nu se vorbeste tare, nu se rade zgomotos, nu se fumeaza, mai ales pe strada, nu se alearga si nu se raspunde la insolenta unor barbati.
- In metrou, in tramvai sau in autobuz, vom evita orice fel de riposte; nervozitatea si limbajul putin ales ale unor calatori certati cu educatia, ne pot influenta buna dispozitie a unei zile intregi.
- Vom fi politicoase, binevoitoare, prevenitoare. Nu avem nimic de pierdut, ci numai de castigat.
Parfumul
Mirosul este unul din simturile omului, care si-a diminuat puterea in raport cu cel al animalelor, dar care, in viata noastra cotidiana, are mare importanta.
El este acela care provoaca apetitul, pentru a savura hrana necesara existentei noastre, pentru viata.
Florile, pomii, iarba si toate plantele au mirosul lor, acel parfum care atrage fluturii, albinele si chiar oamenii.
Animalele, pasarile, insectele, au fiecare mirosul lor specific.
Mirosul urit al unui corp uman este datorat descompunerii transpiratiei, amestecate cu praf si celulele moarte ale trupului si unei insuficiente igiene corporale.
Apa si sapunul sint primele mijloace de inlaturare a mirosului urit, apoi deodorantul, lenjeria si vesmintele curate si aerisite.
Parfumul, prin finetea si subtilul sau miros, ne deconecteaza de toate micile neplaceri ale vietii si ne da elanul de a evada, de a ne bucura si visa. El poate sa ne aminteasca un anumit episod placut sau trist din viata noastra, amintirea unei prezente iubite sau a unui eveniment cu totul uitat, pe care ni-1 apropiem sau il indepartam. De obicei insa, parfumul ne face o mare placere, fiindca da o nota poetica vietii, asa cum muzica ne transpune intr-un climat al bucuriei si „vagabondarii” spiritului in infinit. Dar cu o singura conditie: sa fie fin si bun si sa aiba o anumita emisie si subtilitate.
Un parfum care „trazneste” reprezinta o agresivitate, o tortura pentru cel ce il simte si are un nas mai sensibil.
Sint unele persoane care au idiosincrasie pentru parfum, provocindu-le dureri de cap, greturi si vome. Nu trebuie sa fie chinuite de gustul nostru neevoluat, atunci cind ne parfumam din abundenta. De aceea, se recomanda intelegere si discretie in dozare. Pentru cele ce nu se pricep, este bine sa consulte, in prealabil, pe cunoscatori sau chiar pe vinzatoarele de la magazinele de produse cosmetice.
Parfumul nu se va da direct pe piele (afara de unele ape slabe de colonie) mai ales cind ne expunem la soare, deoarece are in compozitie unele uleiuri fotosensibilizante, care produc pete maronii.
Ne vom multumi sa atingem discret interiorul reverelor, acolo unde nu se poate vedea pata, sau tivurile la hainele de blana.
Vom atinge punctele calde ale pielii, portiunile de dupa urechi, podul palmei, incheietura miinii, pliul cotului sau va fi usor pulverizat pe par.
O bucatica de vata cu 2—3 picaturi de parfum poate fi tinuta in interiorul corsajului sau al tivului rochiei.
Apele de toaleta, dublu si triplu parfumate, sint acum mult mai des intrebuintate decit parfumul, care este scump si se foloseste mai mult seara si la ocazii.
Dupa un dus caldut, este o mare placere sa simti pielea corpului curata, . ingrijita, unsa si masata cu uleiuri sau creme speciale si apoi usor parfumata. Este un rafinament, care a devenit o necesitate in viata civilizata.
Chiar in satele cele mai indepartate, inca din cele mai vechi timpuri, femeile s-au parfumat cu flori si plante placut mirositoare ca: busuioc, menta, rozmarin, trandafiri, maghiran, lamiita, lavanda iar bunicile noastre isi tineau, printre rufe, pungute cu aceste flori uscate, pentru a le impregna de parfumul lor.
Parfumul trebuie sa sublinieze personalitatea si sa se armonizeze cu mir sul specific al fiecarui individ.
Blondele gingase, cu ochi albastri si cu pielea foarte alba isi acorda m bine personalitatea lor eterica, parfumindu-se cu esente florale.
Celor cu ochii caprui si cu pielea mai aurie, ca si roscatelor, li se rec manda parfumuri mai „picante14, din lemn de santal sau alte amesteca sofisticate ale parfumurilor din comert.
Pentru satene si brune parfumuri cu baza naturala de: mosc ambi (casalot), bineinteles amestecate (cu arta) cu alte esente.
Barbatii se bucura azi de o intreaga gama de ape de toaleta si parfumu speciale, din lemn parfumat ca: santal, scortisoara, tabac etc.
Este inutil sa adaug ca nu ne vom parfuma decit dupa ce am elimini orice urma de transpiratie de pe corpul nostru.