Farmasi si Margo

Cosmetice de calitate

Primele semne de îmbătrînire la femeie apar mai evident la nivelul pielii’gîtului sub forma unor cute, așa-numitele „flori de bătranețe”. Cauzele sunt nenumărate. Astfel, unele persoane obișnuiesc să lucreze cu capul mult aplecat în față, ceea ce accentuează cutele și provoacă scăderea tonicității mușchilor de sub bărbie. Spălatul zilnic cu apă caldă și săpun, datorită faptului că îndepărtează substanțele grase protectoare de pe această regiune, contribuie de asemenea la ridarea pielii. In general, se observă că femeile nu sunt convinse de necesitatea de a-și îngriji pielea gatului cu cel puțin aceeași rigurozitate ca și pielea obrazului, deși metodele de îngrijire sunt în general aceleași. Zilnic vom curăța pielea gatului cu apă (nu prea caldă) și săpun, după care imediat îl vom unge cu o cremă grasă vitaminizată. Mai indicată este curățirea cu o emulsie demachiantă, mai ales dacă este vorba de o piele uscată.

Crema aplicată va fi cea folosită în cazul obrazului sau o cremă destinată special numai acestui scop conținand :

Lecitină 1 g
Ulei de parafină uz intern 20 g
Lanolină 10 g
Ceară albă 5 g
Apă 10 g

Se prepară topind ingredientele pe baie de apă, amestecînd apoi pană la răcire.

Dacă semnele îmbătranirii și-au făcut apariția, se recomandă folosirea de ape tonice ca spre exemplu :

Apă de roze 50 g
Camfor 1 g
Alaun 0,50 g
Acid boric 2g
Tinctura benzoe 20 de picături

După această loțiune se aplică crema. Obiceiul de a șterge gatul cu apă de colonie, alcool sau loțiuni alcoolice este contraindicat. Măștile conținînd caolină, caimac, gălbenuș de ou, miere de albine, drojdie sau fructe sînt de asemenea indicate pentru îngrijirea pielii gîtului, ele fiind aplicate de cîte ori le folosim și pentru față. Preîntampinarea formării ridurilor o putem realiza prin practicarea masajului în felul următor : se începe prin mîngîierea orizontală a gîtului, alternativ cu ambele maini, se cuprinde apoi gîtul între degetul mare și celelalte degete și se masează pornind de sus în jos, lucrandu-se cu ambele maini alternativ; apoi cu degetul arătător și degetul mare se execută ciupituri de-a lungul cutelor .Pentru menținerea tonicității mușchilor sunt cateva lucruri de care trebuie să ținem neapărat seama și anume :

  • la lucru nu se va rămane într-o poziție imobilă, ci, din cand în cand, se va arunca ușor capul pe spate;
  • în timpul somnului capul nu trebuie ținut cu bărbia în piept, căci pielea gîtului se plisează (de aceea se recomandă dormitul fără pernă sau cel mult pe o pernuță mică) ;
  • în timpul mersului pe jos, capul se ține îndreptat în sus, cu privirea înainte;
  • ca exerciții speciale se recomandă parcurgerea de distanțe mici, în cameră, purtînd pe cap o carte; se va mări progresiv greutatea și durata, în tot acest timp capul rămînînd drept, fără a înălța bărbia și umerii; zilnic se vor executa mișcări de rotire de la stanga la dreapta și invers.

Dacă pielea gatului este aspră, vom freca regiunea respectivă cu o manușă înmuiată în apă și apoi vom unge cu cremă. înainte de aplicarea măștilor și a cremelor se recomandă folosirea compreselor călduțe de nalbă sau mușețel, în special în cazul în care pielea este ofilită și deshidratată. După spălatul cu apă caldă, vom aplica neapărat o compresă cu apă rece.

Dacă gatul este foarte ridat, se recomandă ungerea lui cu o cremă conținand vitamine și hormoni. Se împachetează apoi gatul într-un strat de vată și se rămane astfel peste noapte, sau se îmbibă vata cu ulei vitaminizat călduț și se înfășoară cu o flanelă.

Bărbia dublă

Un neajuns care își face apariția, în special după ce am depășit o anumită varstă, este bărbia dublă.

In această porțiune mușchii își pierd din tonicitate și elasticitate de timpuriu, iar pielea se brăzdează mai repede decît pe pomeți și chiar se lasă. Ținand seama de aceste considerente, reiese clar că nu trebuie să așteptăm formarea bărbiei duble, ci trebuie să luăm măsuri preventive. In cazul în care aceasta a apărut, măsurile curative se impun de urgență. Preventiv și curativ se vor efectua mișcări de masaj și de gimnastică, pentru întărirea mușchilor, stimularea circulației sangelui, preîntâmpinarea apariției depozitului de grăsime și a cutelor laterale. Iată cateva proceduri eficace :

  • Se tapotează energic sub bărbie și de-a lungul maxilarelor cu partea de deasupra a degetelor stranse și întinse, alternativ cu ambele mîini  ;
  • Se execută ciupituri repezi sub bărbie și de-a lungul maxilarelor, insistînd asupra cutelor laterale. Mișcarea se execută apucînd ușor pielea între degetul mare și mijlociu .
  • Se cuprinde bărbia între degetul mijlociu și arătător („foarfecele bărbiei”), alunecînd de-a lungul maxilarelor. Se execută alternativ cu ambele mîini, pornind din mijlocul bărbiei .  Se folosesc comprese pe care le realizăm împăturind o fîșie îngustă de pînză, înmuiată în prealabil în apă rece, stoarsă bine, pe care o ținem întinsă cu ambele mîini și cu care lovim bărbia de circa 15—20 de ori.

Dacă există depozite de grăsime putem adăuga în apa respectivă puțină sare de bucătărie. In cazul în care pielea este excesiv de uscată și ridată, este indicat ea fîșia respectivă, pe porțiunea din mijloc, să fie îmbibată cu ulei de măsline ; se leagă deasupra capului și se păstrează astfel toată noaptea.

Totodata, crema cu efect instant AGE REVERSIST vine catre noi pentru a ne rezolva problemele discutate mai sus.

 

CREMA CU EFECT INSTANT AGE REVERSIST

Descriere Produs

Crema cu efect instant Dr. C. Tuna Age Reversist se topeste pe piele, iar formula sa cu textură de gel eliberează ingredient care umplu și întind ridurile, datorită extractului de plancton marin, cu care este îmbogățită. Această cremă miraculoasă ajută la stimularea hidratării și sintezei de collagen pentru un aspect vizibil mai tânăr.

Instrucţiuni De Utilizare

Ia o cantitate mică din produs și aplică 4-5 puncte în zona vizată. Întinde crema cu ajutorul degetului inelar, apoi așteaptă să se usuce. Dacă este necesară uscarea rapidă, poate fi folosit un evantai.
Nu contine SLS, metale grele, gluten, parabeni, organisme modificate genetic. Produs testat dermatologic.

Click pentru reducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *